5 mei 2022

Customer Case: "Ik voer nu verkoopsgesprekken in Wallonië en heb er zelfs plezier aan!"

Wie is Djoere?

Djoere Nulens werkt als sales manager bij Bendertechniek.

Wat doet Bendertechniek?

Bendertechniek verkoopt verspanende machines voor de metaal- en kunststofverwerkende industrie.

https://www.bendertechniek.be/ 

Welke taal wilde Djoere beter spreken en waarom?

Djoere wilde zijn kennis Frans verbeteren om hun afzetmarkt in België te vergroten.

Welke taaldoelen had Djoere?

Zoals de meesten heeft Djoere Franse les gehad tot het einde van het middelbaar onderwijs. Daarna is Frans wat op de achtergrond verdwenen. Voor zijn werk wilde Djoere zijn algemene woordenschat en vakjargon uitbreiden, zodat hij small talk en verkoopgesprekken kon voeren in Wallonië. Hij leerde 1-op-1 gesprekken voeren met prospecten, Bendertechniek voorstellen, telefoneren in het Frans etc.

Taalniveau voor start van de opleiding?

Djoere kon een algemeen gesprek voeren in het Frans over dagdagelijkse onderwerpen voor hij aan de opleiding begon. Hij stootte echter op taalbarrières wanneer hij over het werk wou spreken. Dit kwam door een gebrek aan woordenschat, kennis van enkele belangrijke grammaticale constructies en bepaalde uitdrukkingen om vlot op zijn gesprekspartner te kunnen reageren.

Taalniveau na de opleiding?

Djoere heeft nu een goede kennis van het vakjargon en algemene woordenschat binnen zijn sector. Hij kan zonder negatieve stress small talk voeren in het Frans en heeft er zelfs plezier aan! Verkoopgesprekken en telefoongesprekken voeren met Franstalige (potentiële) klanten is nu geen probleem meer.

Wat na de opleiding?

Djoere gebruikt nu bijna dagelijks Frans op zijn werk, waardoor zijn verworven taalkennis niet verloren gaat en zelfs verder verbetert. Hij blijft ook zoveel mogelijk Frans 'absorberen' naast het werk: films kijken, muziek luisteren, actualiteit lezen etc.

Customer Case:

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x