9 september 2021

3 MANIEREN om zelfstudie leuk te maken!

Werkwoorden vervoegen, woordjes leren... er is altijd wel een aspect aan talen leren dat je iets minder bevalt. Om een optimaal resultaat te verkrijgen is het toch belangrijk deze zelfstudie in te plannen.

Ja inderdaad, dit is TYPISCH iets voor een taaltrainer om te zeggen...
Bij Landa willen we echter plezier beleven aan leren. Daarom geven we je graag 3 tips om het eerder onaangename aspect van een taal leren te kopppelen aan iets leuks!


1) Stel haalbare doelen en beloon jezelf nadien

Ben je twee uren onderweg met de auto? Gebruik bijvoorbeeld 1 uur van je reistijd om naar de Franse/Duitse/... radio of naar een anderstalige podcast te luisteren. Het andere uur besteed je hoe jij dit graag doet.

Ben je een uur onderweg met de trein of vliegtuig? Ook hier kan je een deel van de tijd gebruiken om woordenschat na te kijken, een tijdschrift of boek te lezen... Begin hiermee en doe daarna iets anders, want je weet wat ze zeggen: uitstel is afstel.Het zal je 100% zeker een voldaan gevoel geven.
Je hoeft niet zonder uitzondering elke dag een uur te studeren, alle beetjes helpen!


 2) Studeer niet aan je bureau waar je elke dag werkt

We werken allemaal meer van thuis uit dan ooit. Wanneer je 's avonds of in het weekend even de tijd neemt om wat extra met je talen bezig te zijn, wil je waarschijnlijk niet nog eens tijd doorbrengen in je werkomgeving...

Zoek een plekje uit waar je het gezellig kan maken: zetel, leeshoek, bed... alles kan! Neem op dit plekje een half uurtje de tijd om een oefening te maken, om je grammatica te oefenen, je woordjes na te kijken, een artikel of boek te lezen in een vreemde taal...


3) Drink en eet je slim

De meesten onder ons kunnen intens genieten van goed eten en een lekker drankje. Schijnt de zon dit weekend? Neem een glaasje wijn, zet je op het terras met .... jawel, LEERSTOF! Probeer een manier te vinden waarop je kan genieten van bijleren. Met een lekker drankje en/of hapje maak je alles net iets gezelliger, dus waarom ook niet bij het studeren?

Slecht weer voorspeld? Een warme tas koffie of thee met wat chocolade kan ook wonderen doen voor je hersenen.

Let op: tip nummer 3 is op eigen risico. Stel je grenzen in en don't blame Landa als je weegschaal breekt.


3 MANIEREN om zelfstudie leuk te maken!

Heb je als taaltrainer Frans soms nog stress om Frans te spreken?

Een klant vroeg me pas: voel je je nu altijd op je gemak als je Frans spreekt? Je geeft elke dag Franse taaltraining en je woont in Brussel, voel je nu soms nog taalstress?

26 september 2023

Lees meer

Ben je ook bang om incapabel over te komen?

Als het over je vakgebied gaat, ben jij natuurlijk de expert. In het Nederlands staat je mond niet stil en kan je in geuren en kleuren vertellen over de services die jullie aanbieden. In een andere taal is dit moeilijker.

1 augustus 2023

Lees meer

“Waarom ben je zo gepassioneerd door talen?”

Als taalcoach ben je natuurlijk altijd ‘gepassioneerd’ door talen, anders zou je er niet full time mee willen bezig zijn. Maar wat is het dat mij elke dag (zelfs in mijn vrije tijd) zo blijft prikkelen? Lees hier 5 motivatiepunten!

3 juli 2023

Lees meer

Onzekerheid en taalvertrouwen in Berlijn

Deze zomer heb ik twee weken lang een taaltraining Duits gevolgd in Berlijn. Ik vertel jullie graag in alle eerlijkheid over mijn taalervaring. De onzekerheid en het taalvertrouwen dat nadien kwam.

10 oktober 2022

Lees meer

Heb jij ook soms een minder goede taaldag?

Er zijn zoveel factoren die je taalniveau beïnvloeden. Net zoals er zoveel redenen bestaan waarom je je een dag goed of minder goed voelt.

19 juli 2022

Lees meer

Muziek luisteren om taal te leren?

Hoe kan muziek je ondersteunen in je taalleerproces?

7 april 2022

Lees meer

Waarom heb ik nu tijdens de taaltraining het gevoel minder goed te spreken, dan voordat ik aan de taaltraining begon?

Een taal leren kan soms zo ongelofelijk frustrerend zijn. Je competentie en het beeld dat je hebt over je taalniveau gaan niet altjid gelijk. Lees hier waarom deze informatie heel nuttig is voor je zelfvertrouwen en je leerproces!

7 maart 2022

Lees meer

Is naar het buitenland trekken voor een bepaalde periode een vereiste om taal te leren?

Wanneer leer je het snelst een taal? MOET je hiervoor naar het buitenland trekken? Wat als je deze kans niet hebt?

7 februari 2022

Lees meer

Wat is taalstress en taalvertrouwen?

Iedereen ervaart het, maar wat is het nu precies? Hoe kan je leren rustig blijven wanneer je taalstress voelt opkomen?

7 december 2021

Lees meer

Maak jij ook telkens opnieuw dezelfde taalfouten?

Je weet dat je iets op een bepaalde manier moet zeggen, maar toch maak je in een gesprek telkens opnieuw dezelfde fout. Maakt het je boos? Gefrustreerd? Moedeloos? Of sta je er eerder onverschillig tegenover? In deze blogpost vind je 2 tips die je kan toepassen om die hardnekkige taalfoutjes eens en voor altijd uit je leven te bannen.

16 november 2021

Lees meer

Hoe vind je meer motivatie om een andere taal te leren?

Hoe beter je je 'waarom' kent, hoe meer energie je voor iets kan opbrengen en hoe sneller je leert. WAAROM leer jij een andere taal dan je moedertaal? Waarvoor gebruik je deze taal? Wat is het effect? Vind jouw intrinsieke motivatie hier.

14 oktober 2021

Lees meer

5 TIPS om in je vrije tijd zo effectief mogelijk met taal bezig te zijn!

Na de werkuren energie opbrengen om geconcentreerd met taal bezig te zijn, no thanks! Ontdek hier 5 TIPS om in je vrije tijd taal zo effectief mogelijk te "absorberen", zodat talen leren leuk wordt en resultaatgerichter is.

19 augustus 2021

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x